Jeśli w projekcie w kosztach bezpośrednich wskazano szkolenia, to czy koszty udostępnienia sali i zapewnienia cateringu stanowiące wkład wnioskodawcy w realizację projektu również należy wykazać w kosztach bezpośrednich w budżecie szczegółowym, czy będą to koszty pośrednie? Jeśli będą to koszty bezpośrednie, jaki dokument powinien wystawić wnioskodawca, aby je rozliczyć? - Regionalny Program Operacyjny WUP Łódź

Jeśli w projekcie w kosztach bezpośrednich wskazano szkolenia, to czy koszty udostępnienia sali i zapewnienia cateringu stanowiące wkład wnioskodawcy w realizację projektu również należy wykazać w kosztach bezpośrednich w budżecie szczegółowym, czy będą to koszty pośrednie? Jeśli będą to koszty bezpośrednie, jaki dokument powinien wystawić wnioskodawca, aby je rozliczyć?

Print Drukuj
Koszty udostępnienie sali i zapewnianie cateringu dla uczestników są to koszty bezpośrednie. Wskazane koszty można wykazać w budżecie jako wkład własny.W przypadku gdy wkładem własnym jest udostępnienie sali, to koszt należy określić z wykorzystaniem funkcjonującego u beneficjenta taryfikatora. Jeżeli takiego taryfikatora nie ma to należy wartość wkładu własnego wykazać jako koszt amortyzacji. Natomiast gdy wkładem własnym ma być koszt cateringu to właściwym dokumentem do oszacowania jego wysokości będzie wystawiona przez realizatora faktura.
Informacje o publikacji dokumentu